Specerijen

scroll

Groothandel in specerijen

Enkelvoudige Specerijen

Meer dan alleen een indrukwekkend aanbod specerijen. Voor ons is het belangrijk dat de specerijen die wij aanbieden ook een echte meerwaarde zijn.

Bieslook

Bieslook vind je in vele gerechten terug. Denk maar aan salades, omeletten en vis, maar ook kruidenboter en dipsausjes. De smaak van bieslook kan je vergelijken met die van een ui, maar dan zachter en aromatischer.

Cardemom

Cardemom is een frisse specerij met een ondertoon van eucalyptus. Bij het gebruik komt een heerlijke, bloemachtige smaak vrij. Als je het op de juiste manier, in de juiste hoeveelheid toevoegt, tilt het je gerecht echt naar een hoger niveau.

Cayennepeper

Cayennepeper heeft een wat bittere, rokerige scherpe smaak, maar wordt vaak gebruikt om meer pit te geven aan een gerecht. Het wordt vaak gebruikt bij het maken van Indische curries of pikante vleesgerechten.

Chili

Chilivlokken kunnen met een klein schepje al een hoop smaak toevoegen aan je gerecht. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar dat vleugje pikant zorgt toch wel voor heerlijke smaakcombinaties.

Kaneel

Kaneel heeft een zoete en houtachtige smaak met een licht vleugje citroen. De kruidige smaak wordt vaak vergeleken met die van kruidnagel. Het wordt het vaakst gebruikt in desserts en gebakjes, maar kaneel kan ook zeker tot zijn recht komen in gerechten zoals wok of vleesschotels.

Komijn

Komijn is zoet en heeft nootachtige toetsen. Het wordt vaak gezien als een hartig alternatief voor kaneel. Het gebruik van komijn is zeer gevarieerd. Het wordt zowel toegevoegd aan kaas, Indische kerrie, tajines of couscous.

Laurier

Laurier is zowel gemalen als gedroogd verkrijgbaar. De gedroogde variant vind je vaak terug in een ‘kruidentijltje’. Het is de perfecte smaakmaker voor stoof- en vleesgerechten die lang moeten opstaan. De smaak is een beetje bitter en houtachtig.

Nootmuskaat

Nootmuskaat heeft een warme en kruidige smaak met nootachtige toetsen die het best tot zijn recht komt bij de bereiding van warme gerechten. Het is een essentieel ingrediënt in gerechten zoals puree en bechamelsaus. Als je het in de juiste hoeveelheid toevoegt, tilt het je gerecht echt naar een hoger niveau.

Paprika

Paprikapoeder heeft een zoetige, licht prikkelende pikante smaak, maar is milder dan cayennepeper. Het kan zowel in koude als warme gerechten toegevoegd worden, maar wordt ook vaak als decoratie gebruikt. Het komt bijzonder goed tot zijn recht bij de bereiding van vleesgerechten.

Overzicht van al onze producten

Voor een overzicht van alle beschikbare specerijen en hun verpakking, raadpleeg ons productoverzicht.

Productoverzicht Bekijken

groothandel specerijen
groothandel specerijen
groothandel specerijen
groothandel specerijen

Ons gamma aan producten zal al uw bereidingen zeker een meerwaarde geven. Onze zorgvuldig samengestelde mengelingen zorgen voor net dat ietsje meer.

Stephaan Bocklandt, Jobo Specerijen