Kruiden

scroll

Groothandel in kruiden

Enkelvoudige Kruiden

Meer dan alleen een indrukwekkend aanbod kruiden. Voor ons is het belangrijk dat de kruiden die wij aanbieden ook een echte meerwaarde zijn.

Basilicum

Basilicum is een kruid dat veel gebruikt wordt in de mediterrane keuken. Door de sterke, complexe smaak proef je zowel lichtzoete, peperige als ook frisse toetsen. Je kan de blaadjes zowel vers als gedroogd toevoegen aan jouw gerecht.

Bieslook

Bieslook vind je in vele gerechten terug. Denk maar aan salades, omeletten en vis, maar ook kruidenboter en dipsausjes. De smaak van bieslook kan je vergelijken met die van een ui, maar dan zachter en aromatischer.

Coreander

Coreander is erg geliefd in de Aziatische keuken. Voor zowel salades, soep en sauzen is deze ideaal. De smaak is te vergelijken met peterselie, maar dan intensiever. De nasmaak is dan weer citroenachtig.

Dragon

De smaak van dragon kan je omschrijven als enigszins zoet, aromatisch met toch een bittere anijsachtige toets. Het is snel overheersend en dus lang niet met elk gerecht te combineren. Als het echter wel past, brengt de combinatie het gerecht naar een hoger niveau.

Marjolaan

Marjolein staat beter bekend als het worstkruid. Het intense aroma komt dichtbij de smaak van oregano, maar is niet iets zoeter en milder. Slechts weinig mensen kennen het, maar het is vaak terug te vinden in een Provençaalse kruidenmix.

Oregano

Oregano, of wilde marjolein, is een kruid dat veel mensen gebruikt wordt in de Griekse en Italiaanse keuken. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van pizzakruiden. De smaak is kruidig en licht zoet en de geur is heel herkenbaar. Je kan de blaadjes zowel vers als gedroogd toevoegen aan jouw gerecht.

Peterselie

Peterselie wordt vaak gebruikt in koude gerechten of als afwerking, aangezien de smaak verloren gaat bij het koken. Het geeft een frisse, peperige toets aan je gerechten.

Rozemarijn

Rozemarijn is dé kruid bij uitstek in de mediterrane keuken. Bij barbecues en stoofschotels zal het voor dat extra Provençaalse smaakje zorgen. Zowel vers als ingevroren is deze kruid perfect om toe te voegen aan jouw gerecht.

Thijm

Thijm is vaak terug te vinden in het welbekende ‘kruidentuiltje’ dat vaak gebruikt wordt bij stoof- en wildgerechten. Het is een echte hartige, scherpe smaakmaker en zorgt voor een subtiel aroma. Je kan de blaadjes zowel vers als gedroogd toevoegen aan jouw gerecht en bij het opdienen verwijderen of gebruik maken van de poedervariant.

Overzicht van al onze producten

Voor een overzicht van alle beschikbare kruiden en hun verpakking, raadpleeg ons productoverzicht.

Productoverzicht Bekijken

groothandel kruiden
groothandel kruiden
groothandel kruiden
groothandel kruiden

Ons gamma aan producten zal al uw bereidingen zeker een meerwaarde geven. Onze zorgvuldig samengestelde mengelingen zorgen voor net dat ietsje meer.

Stephaan Bocklandt, Jobo Specerijen